Stadion AZ
NOS VoetbalAangepast

AZ koopt stadion terug

AZ is na zeven jaar weer baas in eigen huis. De Alkmaarse club koopt het stadion (en het veld voor het stadion en de omliggende parkeerterreinen) van Stadion Alkmaar Beheer, een investeringsmaatschappij van een aantal lokale ondernemers.

De club was na het faillissement van DSB Bank van eigenaar/voorzitter Dirk Scheringa gedwongen tot verkoop over te gaan. Het stadion behoorde tot de failliete inboedel van DSB Beheer. 

Het AZ-stadion in 2006, toen nog DSB Stadion

Stadion Alkmaar Beheer bood hulp door het stadion per 15 juni 2010 voor 15 miljoen euro over te nemen. Daarbij ging de club destijds een 25-jarige huurovereenkomst aan voor 900.000 euro per jaar. Tevens had AZ het eerste recht op koop van het stadion.

AZ koopt het stadion onder dezelfde voorwaarden terug als de investeringsmaatschappij het destijds overnam, voor 15 miljoen euro. De deal heeft financiële voordelen, zo vindt algemeen directeur Robert Eenhoorn. 

Robert Eenhoorn op de tribune

"We zijn met zijn allen hard aan het werk om structureel tot een betere exploitatie te komen", aldus Eenhoorn op de website van AZ. "Daardoor krijgt AZ betere mogelijkheden richting de toekomst. We zijn dan ook zeer verheugd dat de club en stadion weer één zijn.”

De koop van het stadion, dat in 2006 werd geopend als vervanger van de Alkmaarderhout, komt tot stand in het jaar dat AZ het vijftigjarige bestaan viert. De club ontstond in 1967 uit een fusie tussen Alkmaar '54 en FC Zaanstreek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl