Cristiano Ronaldo viert de 2-1 tegen Bayern München
NOS VoetbalAangepast

Real zet grote stap met zege bij Bayern

Real Madrid heeft zich een prima uitgangspositie verschaft om de halve finales van de Champions League te halen. De Spanjaarden wonnen met 2-1 bij Bayern München. De return is over een week.

Bayern moest het stellen zonder de met een schouderblessure kampende Robert Lewandowski. De laatste keer dat de Duitsers in de Champions League zonder de Pool aantraden, verloren ze thuis met 4-0 van Real Madrid (april 2014). 

Dat was tevens de laatste thuisnederlaag voor Bayern in de CL. Een dergelijke afstraffing bleef ditmaal uit, al zal de nederlaag niet minder hard zijn aangekomen. Bayern was voor rust namelijk heer en meester. De eerste kans was nog wel voor Real (Karim Benzema raakte de lat), maar daarna nam de thuisploeg het heft stevig in handen.

  • NOS / EPA / AFP
    Cristiano Ronaldo maakte vandaag zijn 100ste doelpunt in Europees clubverband
  • ANP Pro Shots
    Arjen Robben in duel met Real Madrid-speler Toni Kroos
  • ANP Pro Shots
    Arjen Robben viert de 1-0 van Bayern-speler Arturo Vidal
  • AFP
    Arturo Vidal baalt na het missen van een strafschop
  • AFP
    Scheidsrechter Nicola Rizzoli geeft Bayern-speler Javi Martínez een rode kaart
  • AFP
    De spelers van Real Madrid vieren de 1-1 van Cristiano Ronaldo
  • ANP Pro Shots
    Arjen Robben bedankt het publiek na Bayern München-Real Madrid

Arturo Vidal eiste de hoofdrol voor zich op. De Chileen opende de score met een keiharde kopbal, kopte daarna over na een voorzet van Arjen Robben en schoot een penalty hopeloos over na een vermeende handsbal van Dani Carvajal.

Real richtte zich echter na rust op en op aangeven van Carvajal tikte Ronaldo al snel knap de 1-1 binnen. Bayern had het lastig en kwam goed weg toen Manuel Neuer een kopbal van Gareth Bale prachtig keerde.

Rood voor Martínez

Na een uur moesten de Duitsers ook nog eens verder met tien man na rood voor Javi Martínez, die in drie minuten tijd twee keer geel kreeg voor een overtreding op Ronaldo.

De Duitsers hingen in de touwen en Ronaldo deelde de genadeklap uit. Neuer voorkwam met twee schitterende reddingen een treffer, maar was kansloos bij de intikker van de Portugees.

Ancelotti en Zidane na Bayern-Real Madrid

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl