NOS VoetbalAangepast

Bosz: kampioenschap en Europa League even belangrijk

Bosz: kampioen worden én de halve finales bereiken

Meestrijden om het kampioenschap én verder komen in de Europa League. Als het aan Ajax-trainer Peter Bosz ligt, gaan die twee prima samen. 

"We gaan geen prioriteiten stellen. We zetten er op in om op beide fronten zo ver mogelijk te komen. Het zou toch raar zijn als we een van de twee zouden laten vallen? Dat doen we dus niet", zei Bosz op de persconferentie in aanloop naar de eerste kwartfinalewedstrijd in de Europa League tegen Schalke 04.

Bosz kan tegen de Duitsers weer beschikken over Kasper Dolberg. "Volgens mij moet hij negentig minuten kunnen spelen. Maar we moeten de training van vandaag (woensdag, red.) nog wel even afwachten. Daarna ga ik bij hem polsen en als hij fit is, pak ik hem erbij. Maar dit zijn wel wedstrijden waarbij je 100% fit moet zijn. Anders zit je niet bij de selectie."

Schöne

De trainer wilde nog niet verklappen of Dolberg ook gaat spelen als hij bij de selectie zit. Daarnaast wenste Bosz nog niet prijs te geven wie de vervanger van de geschorste Lasse Schöne gaat zijn. "Dat bespreek ik eerst met de spelers zelf. Maar we spelen vanuit een bepaalde gedachte. Daar moet hij in passen." 

Bosz verbaasde na de bijeenkomst door Jairo Riedewald buiten de selectie te laten. De trainer van Ajax riep Frenkie de Jong op. 

Schrikken

Op de persconferentie ging het ook over de gebeurtenissen in Dortmund, waar gisteren een aanslag op de spelersbus van Borussia plaatsvond. Bosz: "Het is verschrikkelijk wat er daar is gebeurd. Overal ter wereld natuurlijk, maar nu is het in Duitsland en ook nog in de voetballerij. Met een spelersbus waar wij ook iedere week in zitten. Dan schrik je wel, dan komt het dichtbij."

Bosz: geschrokken van aanslag op spelersbus

Ajax ziet overigens geen reden om extra veiligheidsmaatregelen nemen. "Het dreigingsniveau is op dit moment niet anders dan de laatste maanden", zegt een woordvoerder van de club. 

Na de aanslagen in Parijs in 2015 werd het dreigingsniveau wel groter, waarop Ajax reageerde door extra maatregelen te nemen. Zo lopen er sindsdien meer getrainde honden tijdens wedstrijden in de Arena. Ook worden meer mensen gefouilleerd en moeten bezoekers de inhoud van hun tassen laten zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl