Wout Poels
NOS WielrennenAangepast

Sky bevestigt: Poels mist Luik-Bastenaken-Luik

Het hing al een paar dagen in de lucht, maar Team Sky heeft het nu bevestigd: Wout Poels komt dit seizoen niet in actie in de voorjaarsklassiekers. Poels had afgelopen maand last van een knieblessure en is daardoor nog niet fit genoeg. 

Poels mist de Waalse Pijl, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik, de koers die hij vorig jaar nog wist te winnen. De Limburger is inmiddels wel weer in training.

"Het probleem was mijn rechterknie. Ik voelde pijn als ik reed. Pas vorige week heb ik voor het eerst eens goed kunnen trainen", aldus Poels op de website van de ploeg. "En iedereen weet dat je genoeg getraind moet hebben om supergoed te zijn in de klassiekers."

Hij hoopt over twee weken in de Ronde van Romandië zijn rentree te kunnen maken. "Het zou super zijn als ik weer echt mee kan doen."

"Daarna staat een trainingskamp op hoogte op het programma als voorbereiding op de Tour. Ik denk dat de ploeg graag wil dat ik naar Frankrijk ga. Ik ga er hard voor werken om dat te halen en daar Chris Froome bij te staan."

Ook Alaphilippe mist Waalse klassiekers 

De Franse wielrenner Julian Alaphilippe ontbreekt ook bij de Amstel Gold Race en de Waalse klassiekers. De renner van Quick-Step heeft te veel last van de knieblessure die hij vorige week opliep door een val in de Ronde van het Baskenland.

"Ik ben erg teleurgesteld dat ik in de komende klassiekers niet kan starten", laat de Fransman op Instagram weten. "Ik heb sinds die val in het Baskenland last aan mijn knie en moet dus een rustperiode van onbepaalde duur inlassen. Mijn voorjaar eindigt hierbij al."

Alaphilippe werd de afgelopen twee jaar tweede in de Waalse Pijl en in 2015 tweede in Luik-Bastenaken-Luik. Dit jaar werd hij derde in Milaan-Sanremo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl