Tom Boere
NOS VoetbalAangepast

De eerste eredivisieclub heeft zich al gemeld voor Tom Boere

Niet alleen de eredivisie nadert zijn ontknoping. Ook in de Jupiler League worden in de komende wedstrijden de prijzen verdeeld. Deze week vijf verhalen uit de eerste divisie. Vandaag deel twee: Tom Boere.

Het is een ongekend goed seizoen voor Tom Boere. In de Jupiler League trof de spits van FC Oss, de huidige nummer zestien in de eerste divisie, inmiddels al 32 keer het doel. Ook scoorde hij tijdens het KNVB-bekerduel tegen Feyenoord in de Kuip.

Het smaakt voor de 24-jarige Terneuzenaar naar meer. De eerste eredivisieclub heeft zich al concreet gemeld. Meer wil hij nog niet verklappen.

AA Gent en Ajax

Ooit speelde Boere in de jeugd bij AA Gent en later Ajax, maar hij wist nooit te overtuigen. Hij keerde terug naar Gent en werd verhuurd aan het bescheiden VV Hoogstraten. Het wilde maar niet lukken met zijn carrière.

Een bord havermout, drie bammetjes met gebakken ei. Daarna nog een bord pasta.

Tom Boere

Boere besloot terug te keren naar Nederland. Hij koos voor FC Eindhoven, maar vertrok twee seizoenen later - nota bene transfervrij - naar FC Oss.

Doelpunten maken gaat hem dit seizoen makkelijk af, al kan hij daar best een beetje 'hulp' bij gebruiken. Wanneer hij op wedstrijddagen bepaalde handelingen heeft verricht en scoort, herhaalt hij die de week erna. Scoort hij een keertje niet, dan is het meteen gedaan met de gebruiken. "Jammer dan."

Welke rituelen heeft een scorende spits als jij nodig?
"Ik herhaal altijd de standaarddingen. Vroeg het bed uit, dezelfde dingen eten. Je moet sowieso goed ontbijten. Ik haal daar ook de kracht uit voor mijn spel. Een bord havermout, drie bammetjes met gebakken ei. Daarna nog een bord pasta. Daar voel ik mij lekker licht bij. Voeding houdt je lichaam fit."

Tom Boere, de topscorer van FC Oss

"En wat bijgeloof betreft: ik tank bijvoorbeeld het liefst bij grote tankstations. Een vriend vertelde dat kleinere tankstations kwalitatief mindere olie inkopen. Zij krijgen de onderste lagen uit tankwagens en daar zit juist de prut. De benzine die daarvan wordt gemaakt, laat ik liever niet door mijn motor lopen. Dat geeft geen prettig gevoel. Zonde van mijn auto."

Je was flink pissig omdat je niet scoorde op de training. Hoe ben jij na een wedstrijd zonder doelpunt?
"Daar kan ik wel goed ziek van zijn. Ik geniet altijd extra na van een wedstrijd met doelpunten. Dan ga ik even de stad in om wat te eten. Maar ik maak het niet te gek. De volgende wedstrijd moet ik er namelijk weer staan. Tegenwoordig maak ik mij wel minder snel druk wanneer ik niet scoor. Daardoor komen de doelpunten vanzelf wel, denk ik."

Vroeger werd ik sneller ongeduldig en onrustig als ik een wedstrijd niet scoorde. Dat negatieve is nu verleden tijd.

Tom Boere

"Alles lukt dit seizoen en dat geeft rust in mijn koppie. Ik kan blijven scoren. Vroeger werd ik sneller ongeduldig en onrustig als ik een wedstrijd niet scoorde. Dat negatieve is nu verleden tijd."

Verdedigers willen spitsen van scoren afhouden, zeker de topscorer. Tegen welke verdediger heb jij het dit seizoen het lastigst gehad?
"Jerold Promes en Nils Rosler van VVV-Venlo vind ik twee erg sterke verdedigers. Zij zijn erg fysiek. Dan wordt het voor mij lastig. Wij waren ook als team niet bij machte om op de helft van de tegenstander te voetballen. Doordat VVV vroeg druk zette, speelden wij veel op eigen helft. Dan verwacht de trainer dat ik voorin ballen vasthoud, maar tegen die twee gasten is dat moeilijk."

"Daar moet ik sowieso aan werken, aan ballen langer vasthouden. Dat is niet mijn grootste kwaliteit. Ik moet het hebben van mijn loopacties. Daar ligt mijn kracht."

Het feit dat het plotseling zo goed loopt, zorgt voor extra aandacht. Hoe ga jij daar mee om?
"Ik probeer daar rustig onder te blijven, want ik ken ook de andere kant van de medaille. Zoals toen ik geblesseerd was en weinig speelde. Dan revalideer ik ergens anders terwijl je maatjes buiten trainen. Je kunt je dan ook niet in the picture spelen. Niemand heeft het dan over je. Nu maak ik doelpunten, maar als ik straks niet scoor, is het opeens helemaal niks meer."

Tom Boere na zijn hattrick tegen Achilles '29

Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?
"Oss heeft de optie tot verlenging gelicht en ik sta hier een jaar onder contract. De club en ik hebben wel naar elkaar uitgesproken dat het mooi zou zijn als we allebei een stap kunnen zetten: ik naar een mooie club en zij gaan er financieel op vooruit."

"Vroeger droomde ik van de Champions League. Dat zit er niet meer in, denk ik. Maar je weet het nooit. Er zijn veel mooie avonturen die ik zou kunnen aangaan. Duitsland, Engeland en Spanje. Dat zijn de landen waar veel voetballers van dromen. Waar mijn toekomst ligt, weet ik nog niet. Daar houdt momenteel vooral mijn zaakwaarnemer zich mee bezig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl