NOS Nieuws

UNHCR: sterfte door honger in Afrika neemt toe

Vluchtelingenorganisatie UNHCR waarschuwt dat de kans op massale sterfte door honger in de Hoorn van Afrika, Jemen en Nigeria groeit. De waarschuwing komt na extreme droogte waar de landen mee te maken hebben. Die leidt volgens de UNHCR onvermijdelijk tot een humanitaire crisis. 

Het aantal vluchtelingen groeit snel, sneller dan de vluchtelingenorganisatie voor dit jaar heeft geraamd. "Bijvoorbeeld in Sudan waar we rekening hielden met 60.000 vluchtelingen uit Zuid-Sudan. Inmiddels hebben we dat cijfer bijgesteld naar 180.000", zegt een woordvoerder.

Jemen

Ook in Jemen is de nood groot. Daar hebben ongeveer 17 miljoen mensen een voedseltekort op een bevolking van ruim 24 miljoen. Onlangs meldde hulporganisatie Unicef dat in Jemen de grootste voedselcrisis ter wereld heerst. Vooral kinderen dreigen het slachtoffer te worden van armoede, honger en ziekten, waarschuwt Unicef.

Vorige maand hielden de Samenwerkende Hulporganisaties een vijfdaagse actie om geld in te zamelen voor onder meer Jemen, Somalië, Zuid-Sudan en Nigeria. Inmiddels is er bijna 33 miljoen euro opgehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl