Ze kreeg de prijs in de Kleine Komedie in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

Lonneke Dort wint Amsterdams Kleinkunst Festival

Op het 30ste Amsterdams Kleinkunst Festival is de juryprijs, ook wel AKF Sonneveldprijs, gewonnen door Lonneke Dort. De theatermaakster versloeg de twee andere finalisten, Daniëlle Schel en De Lachende Derde.

"Lonneke heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben", staat in het juryrapport. "Met een vileine en prikkelende kijk op de grotere thema's weet ze zichzelf spannend te houden en het publiek naar haar hand te zetten."

Dort studeerde af aan de theateracademie in Den Bosch en werkt sindsdien aan haar eerste programma Want laten we wel wezen

Publieksprijs

Tweede bij de uitreiking van de AKF Sonneveldprijs in de Kleine Komedie in Amsterdam werd Daniëlle Schel. Zij ging wel aan de haal met de publieksprijs.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival is een van de meest prestigieuze wedstrijden voor jonge theatermakers. Eerdere winnaars zijn Maarten van Roozendaal en het cabaretduo Van der Laan en Woe. Vorig jaar ging de juryprijs naar de cabaretier Stefano Keizers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl