In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

'Den Haag moet ingrijpen tegen overvolle treinen Groningen'

"Deze situatie is onacceptabel." Dat zegt de Groningse gedeputeerde Fleur Gräper (D66) over de overvolle treinen op het traject Groningen-Zwolle tegen RTV Noord. Ze vindt dat de toezichthouder van de NS, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, moet ingrijpen.

"Ik heb bij de NS aangegeven dat ze met een oplossing moeten komen", stelt Gräper. "Maar dit is ook het zoveelste voorbeeld dat het ministerie nadrukkelijk zijn rol moet pakken. Zij zijn verantwoordelijk voor het verlenen van de vergunning aan de NS. Dan moeten zij er ook voor zorgen dat dit op een behoorlijke wijze wordt uitgevoerd." 

Personeel weigert te rijden

De trein tussen Groningen en Zwolle is geregeld overvol. Vooral de zondagavond is een probleem. Begin vorige week weigerde een conducteur zelfs om verder te rijden, omdat de trein zo vol zat - tot verontwaardiging van veel reizigers.

De problemen met de stampvolle treinen spelen al sinds december, toen de nieuwe dienstregeling inging. De NS zegt er op dit moment niet veel aan te kunnen doen, omdat er te weinig treinstellen beschikbaar zijn. 

Advertentie via Ster.nl