NOS NieuwsAangepast

Mensen onwel in overvolle Belgische trein

In Wontergem, in Vlaanderen, heeft een overvolle trein gisteravond twee uur stilgestaan. De trein zat met zo'n 2000 passagiers zo vol dat ongeveer twintig mensen onwel werden. Daarop trok een reiziger aan de noodrem.

Hulpdiensten kwamen naar de trein om mensen te helpen en water uit te delen. Zo'n 500 passagiers wilden niet meer verder reizen in de drukke trein en zijn naar het dichtstbijzijnde station gebracht om een andere trein te kunnen nemen. 

Strandgangers

De trein was onderweg van de kustplaats Blankenberge naar het binnenland. Omdat er eerder op de avond treinen waren uitgevallen door een storing, zat deze trein bomvol. Veel mensen wilden na een dagje strand weer naar huis. 

Volgens de NMBS, de Belgische Spoorwegen, was er sprake van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De trein zat volgens een woordvoerder niet te vol: er waren 1200 zitplaatsen en 1200 staanplaatsen. 

De NMBS denkt ook niet dat er een inschattingsfout is gemaakt. "Kijk, ik denk dat we achteraf tevreden mogen zijn dat gezien alle omstandigheden iedereen uiteindelijk gisteravond toch nog is thuisgeraakt", zei de woordvoerder in het NOS Radio 1 Journaal. Hoe het met de twintig mensen is afgelopen die onwel waren geraakt, kon hij niet zeggen. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl