Maverick Viñales viert zijn zege in Argentinië

Viñales winnaar tumultueuze race MotoGP, Bendsneyder stelt teleur

Maverick Viñales heeft ook de tweede grand prix van het MotoGP-seizoen op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleef op het circuit van Santiago del Estero in Argentinië de Italiaanse veteraan Valentino Rossi voor.

De race kende een tumultueus verloop. Zo ging wereldkampioen Marc Marquez in leidende positie onderuit. Ook vedetten als Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso en Dani Pedrosa haalden de finish niet.

De 22-jarige Viñales, gestart vanaf plek zes, had aanvankelijk alleen nog wat te duchten van Cal Crutchlow. De Brit zakte echter weg en moest zevenvoudig kampioen Rossi (die z'n 350ste MotoGP-race reed) voor zich dulden.

Viñales winnaar tumultueuze race MotoGP

Bendsneyder stelt teleur

Voor Bo Bendsneyder eindigde het weekeinde in Argentinië in mineur. De achttienjarige coureur in de Moto3-klasse moest zaterdag al genoegen nemen met een zeventiende plek in de kwalificatie. Tijdens de race verloor hij nog eens zes plekken en eindigde hij als 23ste. Na twee races is Bendsneyder nog zonder WK-punten.

De zege ging naar de Spanjaard Joan Mir, die daarmee ook de tweede race in het wereldkampioenschap op zijn naam schreef.

Op zijn Honda bleef Mir de Brit John McPhee en diens landgenoot Jorge Martin voor. Mir was twee weken geleden in Doha ook al de beste bij de Grote Prijs van Qatar. Het podium was toen hetzelfde.