De Nederlandse ijshockeysters
NOS Sport

IJshockeysters kunnen terugkijken op 'superieur toernooi'

"Het is zuur, maar het is niet balen." Zo vat bondscoach Joep Franke van de Nederlandse ijshockeysters het gevoel samen na het mislopen van promotie naar divisie 1B. "We hebben gewoon goed gepresteerd."

Oranje won bij het WK in Gangneung elk duel, tot aan de finale. Daarin was het gastland Zuid-Korea te sterk. "Zij waren beter, dat moeten we accepteren", aldus de bondscoach. 

Pech

"We hebben de pech dat Zuid-Korea volgend jaar de Olympische Spelen organiseert. Daardoor hebben ze veel geld en is er een gigantisch programma samengesteld, waarin ze elke dag op het ijs staan en zelfs samenwonen."

En dus waren de Aziaten een maatje te groot. Geen schande, meent Franke, die terugkijkt op een sterk WK. "We waren superieur in alle wedstrijden tot aan vandaag." 

Bouwen

Na de degradatie vorig jaar rest er voor de ploeg niets anders op dan volgend jaar opnieuw het WK in de divisie 2A te spelen. Franke: "We gaan afscheid nemen van wat oudere spelers en jongeren inpassen, het is niet erg om hierin te blijven hangen."

"We kunnen nu een jaartje doorgaan met bouwen aan de ploeg. We hoeven niet in een hogere poule te spelen met onervaren speelsters. Om te rijpen is dit wel erg prettig eerlijk gezegd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl