De Spaanse golfer Sergio García werkt zich naar de top bij de Masters in Augusta
NOS SportAangepast

Vier golfers aan kop bij Masters

Charley Hoffman heeft in de tweede ronde van de Masters in Augusta zijn ruime voorsprong verspeeld. De Amerikaan kreeg op het leaderboard drie man naast zich: Rickie Fowler,Thomas Pieters en Sergio García. Allen staan na 36 holes op -4.

De Amerikaan Fowler kwam onder lastige omstandigheden onder meer op de proppen met een eagle vanauit de bunker. De Belg Pieters excelleerde met een fraaie slag op hole 13. Zijn bal over een zijtak van Rae's Creek leidde tot een eagle. Ook de Spanjaard García liet zich niet van de wijs brengen door het water. Hoffman, die met vier slagen voorsprong aan dag twee begon, kwam niet verder dan +3 met twee birdies en vijf bogeys.

Het belooft een spannend weekeinde te worden in Augusta, want het veld ligt nog dicht bij elkaar en de verschillen zijn dus nog te overbruggen. Zelfs veteraan Fred Couples, die voor de 32ste keer op Augusta speelt, mag zich met slechts drie slagen achterstand op het leidende kwartet nog tot de kanshebbers rekenen.

Wereldtoppers als Justin Rose, Adam Scott, Phil Mickelson, Jordan Spieth en Rory McIlroy doen ook nog volop mee. Dat geldt niet voor titelhouder Danny Willet. De Engelsman haalde de cut niet. Ook de Zweedse topper Henrik Stenson en oud-winnaar Zach Johnson (VS) slaagden er niet in zich te plaatsen voor het finaleweekeinde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl