Eljero Elia
NOS VoetbalAangepast

Elia kijkt liever Iron Man dan naar Ajax

De positie van Feyenoord wordt er deze week bijna elke dag beter op. Was de stemming maandag nog bedrukt na het verlies tegen Ajax, de 8-0 tegen Go Ahead zorgde woensdag voor lachende gezichten. En dan verspeelde nummer drie PSV donderdag ook nog eens punten tegen Twente.

"In de Whatsapp-groep ging het er natuurlijk wel over", zegt Eljero Elia. "'Lekker hoor, PSV is weg', zag ik voorbij komen. Maar verder kijken we alleen naar onszelf. We moeten van week tot week leven en zorgen dat we blijven winnen."

Elia: crisis? Daar hebben we nooit last van gehad

De week begon nog enigszins in mineur na de nederlaag tegen Ajax. Maar van een crisis wil Elia niks weten. "De media hadden het over een crisis, maar die is er nooit geweest. We weten dat we heel veel spelers moesten missen tegen Ajax, daar hebben zij optimaal gebruik van gemaakt."

Feyenoord moest het in de Arena doen zonder de geschorste Tonny Vilhena. Spits Nicolai Jørgensen en Rick Karsdorp vielen geblesseerd uit. Zonder dat drietal lukte het Feyenoord tegen de Eagles wel. "Dat was een heel andere wedstrijd met een andere sfeer. We waren opnieuw opgeladen. Het was alsof we een wake-up-call nodig hadden."

De doelpunten en acties van Elia

Elia is bezig aan een goed seizoen in Rotterdam. Hij maakte al zeven goals en gaf acht assists. Alleen het aantal gespeelde wedstrijden (19 uit 29) valt door blessureleed wat tegen. "Natuurlijk baal ik daarvan, want aan die blessures kon ik niks doen. Ik moet er gewoon het beste van maken."

"Ik heb weinig wedstrijden gespeeld, maar mijn rendement is hoog. Dat doet me goed, maar ik wil gewoon wedstrijden spelen en nog succesvoller zijn."

Elia was fit genoeg om afgelopen zondag in de Klassieker te spelen, maar Van Bronckhorst hield hem op de bank. "Het liep niet, er was nauwelijks positiespel. Dan heb je eigenlijk niks aan mij. Dan ga je gefrustreerd achter je mannetje aanlopen en krijg je misschien een domme gele kaart. Dan zit je nog dieper in de penarie.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst feliciteert Eljero Elia met de zege op ADO Den Haag.

Feyenoord speelt morgen tegen PEC, vanavond al treedt Ajax aan tegen NEC. Een wedstrijd die Elia niet live zal zien. "Ik wacht wel op de uitslag. Ik ga lekker met de boys chillen en een serie kijken, Iron Man. Dan zie ik het wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl