NOS NieuwsAangepast

Indiaas meisje overleefde tussen de apen in oerwoud

Een meisje van ongeveer 8 jaar oud zou een tijd in een natuurreservaat in India met een groep apen geleefd hebben. Het meisje liep op handen en voeten en communiceerde alleen met kreten en geluiden.

Ze werd volgens Indiase media twee maanden geleden door houthakkers in het oerwoud gevonden. In de jungle wonen ook tijgers, jakhalzen en krokodillen. 

Een agent die het meisje kwam redden, vertelt dat ze zich op haar gemak leek te voelen bij de apen. De apen kwamen achter de agent aan toen die het meisje meenam.

Ze is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Volgens de artsen was het meisje ondervoed toen ze binnenkwam en had ze verwondingen die erop duiden dat ze langere tijd in het oerwoud heeft gewoond.

Daarnaast kampt ze met gedragsproblemen. Ze verblijft op een gesloten afdeling, omdat ze regelmatig woedeaanvallen heeft. Ze kan niet praten en eet met haar mond van de grond. 

Het personeel probeert haar nu aan te leren om zich te gedragen als een mens. Ze kan inmiddels enigszins rechtop lopen en lijkt soms te reageren als iemand iets zegt of vraagt.

Het meisje in het ziekenhuis

Het is nog steeds onduidelijk wie het meisje is en waar ze vandaan komt. De politie vermoedt dat het meisje door haar familie is achtergelaten in het reservaat. Hoelang ze alleen is geweest in het bos, is ook niet bekend.

Tegen Times of India zegt de politie vandaag dat het verhaal van de apen niet opgenomen is in het politiedossier. Ook zou het volgens de woordvoerder kunnen zijn dat het meisje raar liep, omdat ze een wond aan haar been had. 

Het meisje wordt in de internationale media vergeleken met Mowgli, de hoofdpersoon uit The Jungle Book van Rudyard Kipling, over een Indiase jongen die wordt opgevoed door dieren. Door de tekenfilm van Disney werd dat het bekendste 'wolfskind' uit de literatuur. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl