Charley Hoffman
NOS SportAangepast

Hoffman verrast op dag één van de Masters

lmerPaAmerikaan Charley Hoffman is de 81ste Masters in Augusta verrassend sterk begonnen. De 40-jarige golfer, die zich op de wereldranglijst terugvindt op plaats 52, kwam op de eerste dag tot negen birdies en eindigde op een totaal van 65 slagen, zeven onder par.

Hoffman, die vier toernooien op zijn naam heeft staan op de PGA Tour, heeft meteen al een gat geslagen van vier slagen naar zijn landgenoot William McGirt en vijf naar de Brit Lee Westwood. Hoffman was vooral ijzersterk op de 'back nine', die hij afsloot met vier birdies en een par.

De voordelige marge van Hoffman is de grootste voorsprong na dag één sinds 1955. Jack Burke had 62 jaar geleden na een ronde van 67 vier slagen voorsprong. Genoeg voor de zege was dat destijds echter niet.

Wind

Drievoudig Masters-kampioen Phil Mickelson behoorde tot de golfers die het flink aan de stok hadden met de wind in Augusta. De 46-jarige routinier, begonnen aan zijn 25ste Masters, kwam uit op één onder par en staat met zeven anderen op een gedeelde vierde plaats.

Titelhouder Danny Willett opende met een double bogey en een bogey. De Engelsman wist zich te herstellen en staat met +1 negentiende. Jordan Spieth, de winnaar van 2015, moest op de vijftiende hole een quadruple bogey slikken. Met +3 vindt de Amerikaan zich terug op positie 41.

Een domper vormde de late afmelding van Dustin Johnson. De nummer één van de wereld verscheen nog wel bij de eerste hole, maar bedacht zich alsnog. De 32-jarige Amerikaan bleek toch te veel hinder te ondervinden van een rugblessure die hij woensdag opliep bij een val van een trap.

Palmer

Het toernooi was begonnen met een sober eerbetoon aan de in september overleden golflegende Arnold Palmer. Palmers weduwe verrichtte de officieuze start en het groene jasje van Palmer werd op de stoel gelegd waarop de Amerikaan vorig jaar april nog zat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl