Valtteri Bottas op het natte circuit van Shanghai
NOS SportAangepast

Verstappen schiet weinig op met afgebroken trainingsdag

De eerste trainingsdag van Max Verstappen in China is wisselend verlopen. Verstappen zette weliswaar de snelste tijd neer, maar vanwege het slecht weer kwam een aantal van zijn concurrenten niet in actie. 

“Net als iedereen hebben ook wij vandaag niet veel kunnen rijden. Ik heb maar twee volledige ronden kunnen doen. Dus we hebben ook niet veel kunnen testen voor de auto”, zegt Verstappen op zijn eigen website.

Twintig minuten

De eerste trainingssessie was al later begonnen, omdat vanwege de regen en de mist de medische helikopter niet de lucht in kon gaan. 

Nadat de coureurs alsnog het groene licht hadden gekregen, kon een kleine twintig minuten op het 5,4 kilometer lange circuit van Shanghai rondgereden worden in de Formule 1-wagens voordat de training definitief werd stopgezet. 

Aan die korte periode had Max Verstappen voldoende om met zijn Red Bull de snelste tijd van de ochtend neer te zetten: 1.50,491. Daarbij dient te worden aangetekend dat Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen met hun Ferrari's en Mercedes-rijder Lewis Hamilton niet in staat waren geweest een tijd op de klokken te brengen. 

Gladheid 

Valtteri Bottas noteerde in zijn Mercedes de negende tijd. Hij was ruim vier tellen langzamer dan Verstappen. De Haas-coureurs Kevin Magnussen en Romain Grosjean spinden in bocht 9 van de glad geworden racebaan. Nico Hülkenberg belandde in bocht 3 in de grindbak en keerde per scooter terug in de pits.

De tweede training werd vanwege de slechte weersomstandigheden helemaal geschrapt.

Een voorspelling voor de race van zondag durft Verstappen niet aan, hoewel hij normaal gesproken goed met de regen om kan gaan. “Ik heb nog geen idee hoe competitief we hier zijn op een normale, droge baan en of de updates die we hebben meegenomen, goed werken. Dat is afwachten tot morgen.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl