NOS VoetbalAangepast

Van Halst: soms heb je als club niets meer te vertellen

Voor FC Twente kwam het politie-optreden donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen PSV (2-2) als een verrassing. "Wij kregen het kort voor het ingrijpen te horen, dan ben je als club overgeleverd", legt manager algemene zaken Jan van Halst uit.

Van Halst: soms ben je als club geen baas in eigen huis

De politie doorzocht in de slotfase van het duel het supportershome van FC Twente. Daarbij zijn volgens een woordvoerder drugs gevonden.

Aanvankelijk vroeg de stadionspeaker aan alle bezoekers om het stadion te verlaten, later bleek dat het alleen om het vak bij het supportershome ging

"Er zijn soms situaties dat je als club niets meer te vertellen heb. Dan nemen de politie en de gemeente het over", aldus Van Halst.

Volgens de politie van Overijssel waren er voldoende aanwijzingen om de actie tijdens de wedstrijd uit te voeren.

"Uit onderzoek bleek dat er in het supportershome vaak in drugs wordt gehandeld tijdens een wedstrijd, dus we moesten dat ook tijdens een wedstrijd doen om dat te controleren. En er werd ook drugs aangetroffen", vertelde een woordvoerder.

"Het is niet de enige reden waarom wij naar binnen zijn gegaan. We hadden ook het idee dat er selectief deurbeleid werd gehanteerd, wat agressie en intimidatie oproept. Dat willen we natuurlijk stoppen."

Woordvoerder politie Overijssel: drugs aangetroffen in supportershome Twente

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl