NOS WielrennenAangepast

Dubbelslag De La Cruz in Baskenland

De La Cruz wint derde etappe Baskenland en leidt

David De La Cruz is winnaar geworden van de derde etappe in de Ronde van het Baskenland. De Spanjaard sloeg in de etappe van Gasteiz naar San Sebastián een dubbelslag, want behalve de dagzege eiste hij ook de leiderstrui op. De Australiër Michael Matthews reed de eerste twee dagen in het leiderstricot.

Nadat op 21 kilometer van de meet de Italiaan Alessandro de Marchi en de Deen Jakob Fuglsang als laatsten waren ingerekend van negen vroege vluchters, ontbrandde de koers op de laatste van de zes cols van de dag.

De La Cruz, die vorige maand ook een rit in Parijs-Nice won, viel op 15 kilometer van de meet aan op de flanken van de Maddiola (derde categorie). De renner van QuickStep verdedigde zijn kleine voorsprong met verve en hield drie seconden over.

Nederlanders

Sam Oomen (Sunweb) was met de zeventiende plaats de beste Nederlander. Hij kwam in het peloton over de finish en staat in het algemeen klassement op de vijftiende plek, op drie seconden van De La Cruz. Sunweb-collega Laurens ten Dam verloor in de derde rit 5.46 minuten en kwam als zeventigste over de streep.

Donderdag wacht de renners opnieuw een moeilijke rit. De vierde etappe tussen San Sebastian en Bilbao kent twee zware beklimmingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl