Chefkok Daniel Humm (r) bij de bekendmaking van de lijst
NOS NieuwsAangepast

Beste restaurant ter wereld staat in New York

Het Amerikaanse restaurant Eleven Madison Park is het beste restaurant ter wereld. Het staat bovenaan in de toonaangevende top-50 van beste restaurants van het Britse Restaurant Magazine.

Volgens het tijdschrift biedt Eleven Madison Park de perfecte combinatie van gastvrijheid, lekker eten en heeft het een iconische locatie. Het restaurant is gevestigd aan Madison Square Park in Manhattan, New York.

Sterrenchef

De chefkok van Eleven Madison Park is de Zwitser Daniel Humm. Hij werkt sinds zijn 14de in de keuken en kreeg zijn eerste Michelinster toen hij 24 was. Sinds 2006 staat hij aan het hoofd van Eleven Madison Park.

Vorig jaar stond het restaurant nog op de derde plaats in de lijst.

Celler de Can Roca

De winnaar van vorig jaar, Osteria Francescana uit de Italiaanse stad Modena, staat dit jaar op de tweede plaats. 

De derde plaats is voor de winnaar van twee jaar geleden: El Celler de Can Roca in Girona in Spanje.

De Librije

Het enige Nederlandse restaurant op de lijst is De Librije in Zwolle. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is goed voor de 34ste plaats, vier plaatsen hoger dan vorig jaar.

De Librije wordt geprezen vanwege zijn charismatische eigenaren, "die de Nederlandse keuken de afgelopen twintig jaar mede hebben gevormd". Volgens Restaurant Magazine combineren ze geweldig lokaal eten met zeer moderne technieken en opvallende ideeën.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl