Drie provincies denken over fusie

De brief van de drie provincies aan minister Donner»
De brief van de drie provincies aan minister Donner RTL

De provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland denken aan een fusie. Dat schrijven ze in een brief aan minister Donner (pdf), die online is gezet door RTL Nieuws. Het komende halfjaar willen de drie provincies de voordelen van een fusie onderzoeken.

Vooruitlopend willen ze al meer gaan samenwerken op het gebied van openbaar vervoer, het verstrekken van subsidies en onderhoud van provinciale wegen.

'Efficiënter'

De drie provincies komen met het plan tegemoet aan de wens van het kabinet om het openbaar bestuur slagvaardiger te maken. "Wij verwachten dat intensivering van onze samenwerking op de hierboven genoemde terreinen een belangrijke bijdrage zal leveren aan een beter en efficiënter bestuur", schrijven de Colleges in de brief.

Volgens RTL komt minister Donner volgende maand met een eigen samenwerkingsplan.

Deel deze pagina

Audio

  • Provincies willen fuseren De provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland denken aan een fusie. Het komende half jaar zal die mogelijkheid worden... onderzocht. De provincies gaan nu alvast op een aantal punten samenwerken. De commissarissen van de koningin van de drie provincies hebben dit in een brief aan minister Donner laten weten. Roel Robbertsen, commissaris van de koningin in Utrecht.

Video en Audio

Meer video en audio