Burgemeester Gerritsen
In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Uitsupporters niet welkom in centrum Almelo

De binnenstad van Almelo is de rest van dit voetbalseizoen verboden gebied voor uitsupporters. Dat betekent dat fans van Vitesse, AZ en ADO Den Haag de komende weken niet welkom zijn in het centrum.

Burgemeester Arjen Gerritsen (VVD) komt met dit besluit na twee geweldsincidenten met supporters binnen een maand. Afgelopen weekend werden vernielingen aangericht bij een kroeg in de binnenstad door supporters van Heerenveen. Fans van Heracles Almelo hadden zich verschanst in het café, nadat ze achterna waren gezeten door Heerenveen-supporters. Bij het café liep het uit de hand. Op 11 maart hielden supporters van FC Utrecht huis op het Amaliaplein.

"We zijn in korte tijd twee keer overvallen door supportersgeweld", zegt Gerritsen tegen RTV Oost. "Het waren snel oplaaiende incidenten. We zoeken nu uit hoe het precies is gegaan, maar voor de openbare orde is deze maatregel voor nu de oplossing."

Burgemeester Almelo over centrumverbod

Supporters van de uitclub mogen wel het stadion van Heracles in, maar ook dat gaat vanaf nu iets anders. Ze krijgen de kaarten voor een wedstrijd nu kort voor aanvang, zodat er geen tijd meer is om voor de aftrap naar de binnenstad te gaan. "We zijn een gastvrije stad, maar we willen niet dat bezoekers met slechte bedoelingen naar Almelo komen."

De drie thuiswedstrijden zijn morgen (Vitesse), vrijdag 14 april (AZ) en zondag 7 mei (ADO Den Haag). 

Advertentie via Ster.nl