NOS SportAangepast

De nieuwe Federer denkt ook de oude aan te kunnen

Federer: het is veel beter gegaan dan verwacht

"Het is veel beter gegaan dan ik had verwacht." Zelfs Roger Federer is verrast over het verloop van zijn comeback dit jaar. De Zwitserse tennisvedette stond door een slepende knieblessure een half jaar buitenspel, maar blijkt bij terugkeer in het circuit het spelletje nog geenszins te zijn verleerd. 

Integendeel zelfs. Hij pakte eerst op de Australian Open zijn achttiende grandslamtitel - een aanscherping van zijn eigen record - en won de afgelopen weken achter elkaar de prestigieuze masterstoernooien van Indian Wells en Miami. En elke eindzege ging gepaard met een overwinning op Rafael Nadal, zijn eeuwige rivaal. 

"Ik wist niet hoe mijn lichaam zou reageren na de eerste wedstrijd", kijkt Federer in onvervalst Zwitserduits terug op de twijfels die hij had bij zijn rentree in januari. "En hoe daarna na de tweede wedstrijd, na de eerste week, enzovoort. Maar die onzekerheid heeft nooit de rust aangetast die nodig is om goed te tennissen. Dat is allemaal goed gelukt en dat gaf een heerlijk gevoel."

Beter, sneller, slimmer

In plaats van dat hij op zijn 35ste een stapje terug heeft moeten doen, oogt Federer sterker en beter dan ooit. "Winst in Australië, Indian Wells en Miami... Dat is mij alleen in mijn beste jaren gelukt. Heel verrassend, maar prachtig. Verdedigend ben ik wellicht wat langzamer, maar aanvallend ben ik juist misschien nog beter, sneller en slimmer geworden." 

Die constatering verleidt de voormalige nummer één van de wereld tot een opvallende, zij het helaas nimmer te checken uitspraak. "Ik denk dat de nieuwe Federer zeker kans zou maken tegen de oude Federer."

Wimbledon het grote doel van Federer

Hoewel hij in blakende vorm verkeert zullen we de Zwitser voorlopig niet meer zien. Federer last een rustpauze in om zijn lichaam te ontzien. Zijn eerstvolgende toernooi wordt Roland Garros, dat over acht weken in Parijs begint.

"Het gaat nu om rust nemen en blessures voorkomen", aldus Federer. "Ik hoop in Parijs te spelen en daarna begint het seizoen voor mij pas echt. Wimbledon is het grote doel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl