De woning van het echtpaar in Tubbergen
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Vrouwelijke verdachte slavernijzaak Tubbergen vrij

De vrouw van het echtpaar uit het Twentse Tubbergen, dat ervan verdacht wordt een zwakbegaafde man jarenlang te hebben uitgebuit als slaaf, mag van de rechtbank voorlopig de gevangenis verlaten. Haar man blijft vastzitten, schrijft RTV Oost

Vorig jaar juli werden de man en de vrouw opgepakt. Zij zouden jarenlang een zwakbegaafde man hebben vastgehouden op hun terrein en hem allerlei klusjes hebben laten doen. Als de man zijn werk niet goed deed, werd hij mishandeld. Het slachtoffer is inmiddels 31 jaar.

Vrouw heeft spijt

De 46-jarige vrouw mag het proces nu in vrijheid afwachten zodat ze weer voor haar kinderen kan zorgen. Volgende week komt ze vrij. Ze mag geen contact opnemen met eventuele getuigen en het slachtoffer.

Volgens haar advocaat heeft de vrouw veel spijt, maar moet er ook rekening gehouden worden met de cultuur van het woonwagenkamp waar ze woonde. De advocaat stelt dat de vrouw thuis niet veel te zeggen had.

Man blijft vast

De 59-jarige mannelijke verdachte blijft vastzitten. Volgens de rechter zijn er genoeg ernstige gronden en bezwaren om hem niet vrij te laten. Deze zomer moet het stel voor de rechter verschijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl