Lexi Thompson
NOS SportAangepast

Mail tv-kijker kost Thompson majortitel

Golfster Lexi Thompson leek op weg naar een majortitel in Californië, maar een mailtje van een televisiekijker kostte haar de overwinning.

Thompson stond op de slotdag van de ANA Inspiration drie slagen voor en was op weg naar de dertiende green, toen ze te horen kreeg dat ze er vier strafslagen bij kreeg. Een kijker had per e-mail aangegeven dat de Amerikaanse een dag eerder haar bal na het weghalen van de marker een inch (2,5 cm) verkeerd had teruggelegd.

Golfster verliest door tv-kijker

Tussen twee holes in werd Thompson ingelicht door enkele juryleden. Ze kreeg twee strafpunten voor het foutief terugleggen van de bal en ook nog eens twee voor het verkeerd invullen van het scoreformulier.

Thompson reageerde verbouwereerd. "Is dit een grap?", vroeg ze. Maar dat bleek dus geenszins het geval. De straf die ze kreeg, bood haar naaste belager, de Zuid-Koreaanse Ryu So-yeon, de gelegenheid weer langszij te komen . 

Zo moest de strijd beslist worden in een tiebreak. Daarin moest Thompson het hoofd buigen. Ryu So-yeon sloeg in de verlenging toe met een birdie, die Thompson niet kon pareren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl