Kasper Dolberg op de tribune in de Amsterdam Arena
NOS VoetbalAangepast

Schöne redt wanhopige Deense tv-verslaggever

Het moest zondagmiddag de Klassieker worden van twee Deense topspitsen. Maar het liep helemaal anders. Kasper Dolberg haakte een dag voor de wedstrijd af en Nicolai Jørgensen moest al na elf minuten de strijd staken. En dus eindigde Ajax-Feyenoord (2-1) voor de Deense omroep TV 2 in mineur.

Journalist Christian Ipsen had bijna negen uur in de auto gezeten om bij de wedstrijd te kunnen zijn. "We wisten dat Kasper niet helemaal fit was. Hij was natuurlijk al geblesseerd bij de Deense nationale ploeg gekomen en ziek naar huis gegaan", zei Ipsen na afloop.

"Ik reed zaterdag naar Amsterdam en werd toen ik al uren onderweg was gebeld door een collega. Hij vertelde dat Dolberg niet kon meedoen tegen Feyenoord. Niet een grote verrassing, maar wel heel erg jammer. We hadden Jørgensen nog. We dachten dat hij fit was om een hele wedstrijd te spelen. Maar het werden elf minuten."

Nicolai Jørgensen bij de kleedkamers

Dat Dolberg niet aan de start verscheen was wel vervelend. "Dolberg is populairder dan Jørgensen. Dat komt omdat hij een jong talent is en omdat hij bij Ajax speelt. Ajax is namelijk in Denemarken een grote club. De historie is groot natuurlijk, maar heel recent hebben daar veel Denen gespeeld. Christian Eriksen is de belangrijkste. Bovendien heeft Dolberg een mooie toekomst voor zich."

Ipsen hoopte er na de Klassieker toch nog iets van te maken, maar ook plan B liep in de soep. Dolberg mocht de pers niet te woord staan omdat hij niet had meegedaan en tot overmaat van ramp wilde ook Jørgensen geen praatje maken. De geblesseerde spits van Feyenoord zat al direct na de wedstrijd in de spelersbus. Hij maakte zelfs voor zijn landgenoot geen uitzondering.

'Schöne is niet zo populair in Denemarken'

En Lasse Schöne dan? Die andere Deen en de maker van de 1-0. Die zat met sponsorverplichtingen, waardoor hij alleen de NOS en Fox Sports te woord mocht staan. "Maar Lasse is niet zo populair in Denemarken. Hij heeft altijd in Nederland gevoetbald. Hij heeft ook geen basisplaats in de nationale ploeg. Hij speelde de laatste wedstrijd wel, maar normaal gesproken zit Schöne op de bank. Eriksen krijgt vaak de voorkeur."

Ipsen werd er moedeloos van. TV 2 had uitgepakt. De Deense rechtenhouder van de eredivisie bracht de wedstrijd live in de huiskamers van bijna 100.000 Denen en hoopte uiteraard op een scenario met Dolberg en Jørgensen in de hoofdrol.

Nu maar hopen dat Jørgensen topscorer wordt en het kampioenschap beslist.

Christian Ipsen (journalist TV2)

Maar net voordat hij wilde inpakken, kwam Schöne aanlopen. "Ik wil je wel even spreken, hoor", zei Schöne.

"Ik heb nu Lasse gesproken", aldus een opgeluchte Ipsen. "Daar ben ik toch wel blij mee. Ik had alleen gehoopt om met Nicolai te spreken. Daar baal ik heel erg van. Maar het is zoals het is. Nu maar hopen dat Jørgensen topscorer wordt en het kampioenschap beslist. Of Dolberg natuurlijk. Dat kan ook nog..."

Daarna stapte Ipsen in zijn auto. Terug naar Denemarken. Opnieuw een autorit van negen uur.

Interview Lasse Schöne

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl