NOS SportAangepast

Siegelaar zegeviert met Oxford in Boat Race

Oxford heeft de 163ste editie van de traditionele Boat Race gewonnen. De Dark Blues, met Olivier Siegelaar op positie vijf, waren op de Theems de Light Blues van Cambridge duidelijk de baas.

Oxford, met Nederlandse inbreng, wint Boat Race

In de totaalstand leidt Cambridge nog wel, met 82 tegen 80 zeges.

Oxford kende een prima start en pakte meteen een lengte, maar zag Cambridge weer langszij komen. Even na Hammersmith Bridge hadden de Dark Blues opnieuw een lengte voorsprong en deze keer gaven ze die niet meer weg.

Siegelaar volgt Eggenkamp en Hamburger op

Na Gerritjan Eggenkamp (2002, Oxford), Sjoerd Hamburger (2009 en 2010, Oxford), Roel Haen (2012, Oxford) en Jasper Holst (2015, Cambridge) was Siegelaar de vijfde Nederlandse deelnemer.

Eggenkamp en Hamburger (in 2009) zaten ook in een winnende boot.

Siegelaar na Boat Race: deze ervaring is onbetaalbaar

Bij de vrouwen ging de winst overtuigend naar Cambridge. De roeiploeg zette een nieuw record neer door na 18 minuten en 33 seconden over de finish te komen. Nog nooit was een vrouwenploeg onder de negentien minuten gedoken.

De studentes van Oxford kenden een desastreuze start en keken direct tegen een achterstand aan. Ze konden hun fout niet meer goedmaken. Cambridge zegevierde met een voorsprong van een halve minuut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl