Niki Terpstra
NOS WielrennenAangepast

Terpstra na derde plaats: vooraf had ik je voor gek verklaard

Niki Terpstra kreeg na afloop complimenten van zijn ploegmaten van QuickStep voor zijn sterke optreden in de Ronde van Vlaanderen. "Ik had je voor gek verklaard als je tegen mij had gezegd dat ik derde zou worden", klonk hij na afloop tevreden.

Terpstra had in de finale van de koers een controlerende rol, omdat teamgenoot en latere winnaar Philippe Gilbert voorop reed. Toch had de Noord-Hollander het gevoel dat hij voldoende kracht had gehad als hij voor z'n eigen kansen had mogen rijden.

Verdedigend rijden

"M'n benen deden wel pijn, maar ik voelde dat ik in orde was. Ik hou niet van verdedigend rijden, maar het was nou eenmaal zo. Philippe heeft het fantastisch afgemaakt", aldus Terpstra, die ook oog had voor landgenoot Dylan van Baarle en diens vierde plaats. "Hij reed echt heel erg sterk."

Terpstra: derde plaats, vooraf had ik je voor gek verklaard

Van Baarle zelf was uiteraard ook tevreden over zijn manier van rijden. "Van tevoren hadden we met de ploeg besproken om voor de overwinning te gaan", zei hij.

"Ik moest vol rijden om Gilbert terug te halen, maar in de laatste vijf kilometer zat er niet veel meer. Ik kan meestal nog wel sprinten, maar dat zat er niet meer in."

Tevreden Van Baarle liep de laatste vijf kilometer leeg

Winnaar Gilbert wist dat het goed zat toen hij hoorde dat zijn ploeggenoten Terpstra en Zdenek Stybar vooraan zaten. "Ik heb gezegd dat we niet moesten twijfelen en we zijn toen volle bak gaan rijden", vertelde de Belg.

Gilbert heeft nu de Ronde van Lombardije, Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Wat staat er nog op zijn verlanglijst? Parijs-Roubaix? Milaan-Sanremo volgend jaar?

"Dat wordt heel moeilijk, want die koersen winnen is een andere discipline. Je moet kunnen klimmen en op kasseien rijden. Bij Milaan-Sanremo was ik er al een paar keer dichtbij. Maar mijn carrière is nog niet voorbij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl