Max Verstappen
NOS SportAangepast

Max praat Lammers bij: harder getraind dan ooit

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers volgt de koningsklasse van de autosport voor de NOS op de voet. Vrijdag stond hij tegenover Neerlands trots Max Verstappen, die met hem terugblikte op de eerste schermutselingen in het nieuwe Formule 1-seizoen.

Na de wintertesten wist Verstappen genoeg: hij kon niet met al te hoge verwachtingen de competitie ingaan. "Ik moest het eerst allemaal nog maar zien", legt hij Lammers uit. "Ik ging naar Australië met een instelling van 'we proberen er het beste van te maken'."

Hoogst haalbare

Dat bleek in de eerste grand prix van het jaar in Melbourne de vijfde plaats te zijn. En dat is op dit moment inderdaad het hoogst haalbare voor de Red Bull-bolide, meent Verstappen. "Ik wist na de wintertesten dat we niet snel genoeg waren om het gevecht te kunnen aangaan met Mercedes en Ferrari. We moeten dat gat nog zien te dichten."

Verstappen: we moeten hard aan de slag om te verbeteren

Fysiek was wel alles dik in orde, had hij gemerkt. "Dat was positief. We hebben in de winter ook wel een stuk harder getraind. Daarom ben ik heel blij met hoe alles is verlopen. Want tijdens de wintertesten rijd je op een dag veel meer dan normaal, en zeker achtereen. En dat ging prima."

Dat geldt ook voor de relatie met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. "We kunnen het goed met elkaar vinden en dat is positief voor het team. Want als je goed kunt samenwerken, kun je samen de auto verbeteren. Je probeert elkaar beter te maken, maar het is natuurlijk ook mooi om elkaar met gelijk materiaal te verslaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl