Roger Federer in Miami (2004)
NOS SportAangepast

Federer-Nadal, dertien jaar geleden begon het in Miami

Roger Federer en Rafael Nadal staan vandaag op het masterstoernooi in Miami voor de 37ste keer tegenover elkaar. Key Biscayne is de plek waar dertien jaar geleden een van de grootste rivaliteiten uit het tennis wordt geboren.

Het is maart 2004 als een dan nog ietwat fragiele Spaanse tiener met mouwloos shirt de tenniswereld verrast door het dominante spel van Federer - op dat moment al de mondiale nummer één - te ontmantelen met zijn enorme loopvermogen en topspinballen.

De 17-jarige Nadal toont in de derde ronde geen ontzag en wint met 6-3, 6-3. De nummer 34 van de wereld doet dat bovendien zonder een breekpunt tegen te krijgen.

Miami is een jaar later ook het toneel voor de tweede ontmoeting tussen Federer en Nadal. Dit keer in de finale. Federer neemt revanche, maar moet daarvoor wel een 2-0 achterstand in sets wegwerken. Maar dan blijkt al hoe bijzonder deze tweestrijd is.

Profetische woorden

Tijdens de prijsuitreiking toont Nadal - dan nog louter Spaans sprekend - zijn respect voor de Zwitser. Maar het zijn vooral de profetische woorden van Federer die indruk maken: "Ik wil het liever niet over de toekomst van deze jongen hebben."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De finale in Miami tussen Federer en Nadal staat vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd op het programma. Nadal leidt in onderlinge duels met 23-13. Federer won echter de laatste drie wedstrijden, waaronder dit jaar op de Australian Open en Indian Wells.

Rafael Nadal in Miami (2004)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl