NOS NieuwsAangepast

Zoektocht in rampgebied Colombia gaat verder

Reddingswerkers in Colombia hervatten de zoektocht naar overlevenden van het natuurgeweld. Bij het vallen van de avond moesten hulpverleners stoppen met zoeken. In het rampgebied bij de stad Mocoa is de elektriciteit uitgevallen. Sinds het weer licht is, zoeken de reddingswerkers verder.

President Juan Manuel Santos heeft voor Mocoa de noodtoestand afgekondigd. De stad van 40.000 inwoners werd in de nacht van vrijdag op zaterdag getroffen door een verwoestende stroom van water en modder. Veel mensen werden verrast in hun slaap en hadden amper de tijd om te vluchten. Gebouwen trilden op hun grondvesten.

Zeker 254 mensen zijn om het leven gekomen, maar verwacht wordt dat het dodental nog stijgt. Vermoedelijk liggen nog veel mensen onder het puin. Er zijn ook honderden gewonden.

Colombiaanse wanhopig na overstroming: we zijn onze baby kwijt

In Mocoa is ook de watertoevoer beschadigd. Uit andere steden wordt nu met tankauto's drinkwater naar het rampgebied gebracht.

De modderstroom was het gevolg van overvloedige regenval waardoor rivieren buiten hun oevers traden. President Santos zegt dat de vele regen het gevolg is van klimaatverandering. In Mocoa viel in één nacht wat normaal gesproken in een maand valt.

In Colombia begint rond deze tijd het regenseizoen. Volgens Santos moeten de plaatselijke en landelijke autoriteiten alles op alles zetten om een tragedie zoals in Mocoa te voorkomen. Hij zei niet aan welke maatregelen hij dacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl