NOS SportAangepast

Zeilduo Zegers/Van Veen wint op Mallorca

De zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben bij wedstrijden om de Trofeo Princesa Sofia beslag gelegd op de eindzege in de 470-klasse. Het tweetal had op Mallorca in de afsluitende medalrace weinig problemen om hun leidende positie te verdedigen.

Een tweede plaats achter de Poolse zeilsters Agnieszka Skrzypulec en Jolanta Ogar was voldoende voor de winst. Het is al de tweede overwinning voor het Nederlandse zeilduo. Begin dit jaar werd de wereldbekerwedstrijd in Miami winnend afgesloten.

Succesvol begin van het jaar

Zegers en Van Veen eindigden vorig jaar bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro als vierde. Sinds dit jaar worden de zeilsters gecoacht door Nikos Drougkas. De Griek zal in ieder geval tot en met de WK in juli aan het team verbonden blijven. Daarna wordt de samenwerking geëvalueerd en wordt besloten of Drougkas tot en met de Spelen van 2020 met het tweetal blijft samenwerken.

Tot nog toe werpt de samenwerking zijn vruchten af. De wedstrijden in Miami en Mallorca werden gebruikt om te testen en Afrodite Zegers is tevreden. "Het voelt goed om hier met sterke deelnemers te winnen. Dat geeft veel zelfvertrouwen."

Nicholas Heiner naast podium

Bij de mannen bleef Nicholas Heiner buiten de prijzen. De voormalig wereldkampioen in de Laser maakte dit jaar de overstap naar de Finn-klasse. Daarin kwam hij op Mallorca niet verder dan de vierde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl