Rellen bij het consulaat in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Relschopper Turks consulaat meldt zich bij politie

Een man van 28 uit Maassluis die betrokken was bij de ongeregeldheden bij het Turkse consulaat op 11 maart, heeft zich gemeld bij de politie. Hij is de eerste verdachte die zich vrijwillig aangeeft sinds de politie besloot om beelden van de relschoppers op internet te plaatsen.

De man wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van 11 op 12 maart stenen naar de politie heeft gegooid. Een protest van Turkse Nederlanders liep die avond uit de hand nadat de politie de Turkse minister Kaya van Familiezaken de toegang tot het consulaat had ontzegd.

Kaya wilde in het Turkse consulaat een campagnebijeenkomst houden voor het referendum over een grondwetswijziging. Nederland stond de campagne-activiteit niet toe, tot woede van de demonstranten. Bij de rellen rond de Westblaak werden achttien mensen opgepakt. Twintig rechercheurs werken sindsdien aan de opsporing van meer verdachten.

Gisteren zette de politie van zes relschoppers beelden op internet. Foto's van de man uit Maassluis zijn inmiddels offline gehaald, net als beelden van twee anderen. Die verdachten, een Rotterdammer van 17 en een man van 23 uit Enschede, melden zich volgende week bij de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl