NOS SportAangepast

Verstappen bij tussenstop in Veghel: auto heeft veel potentie

Verstappen bij tussenstop in Veghel: auto heeft veel potentie

Max Verstappen is in Nederland en dus is de volledige Nederlandse sportpers uitgerukt om het jonge racetalent het hemd van het lijf te vragen. Daar waar het Formule 1-circus even stilligt, gaat circus Max vrolijk verder.

Van het Jeugdjournaal tot aan de lokale krant uit Veghel; Verstappen staat alles en iedereen te woord tijdens de persdag in Veghel. En iedereen is benieuwd naar het gevoel van de 19-jarige coureur over zijn RB13, na zijn vijfde plaats vorige week in de seizoensouverture in Melbourne.

Verstappen is een koele kikker. Realistisch, maar ook optimistisch. Hij weet dat de auto nog niet kan opboksen tegen die van Mercedes en Ferrari. "Het is geen drama. Het doel was uiteraard om iets verder naar voren te zitten, maar we rijden nog steeds vijfde en pakken punten", relativeert hij.

Een betere Renault-motor voor zijn bolide komt pas in juni in het Canadese Montréal, de zevende race van het seizoen. Een upgrade die echt een verschil kan maken. Maar Red Bull wil al voor die tijd stappen maken, vertelt Verstappen aan de aanwezige journalisten en cameraploegen.

"Voor de komende race proberen we overal te verbeteren. Dit is ook het team waar dat kan. Er zit nog veel potentie in de auto. De neerwaartse druk moet beter. Je zult veranderingen aan de vleugels zien als je goed kijkt. Meer details kan ik niet geven. We zijn druk bezig in de windtunnel."

Geen conclusies

Toch wil ook de Nederlander nog niet te snel zijn conclusies trekken. Albert Park in Melbourne is een totaal ander circuit dan het Shanghai International Circuit dat over een week wordt aangedaan.

Verstappen: "In Australië is het moeilijk qua inhalen. Dat was dit jaar nog erger dan normaal. Maar in China heb je een lang recht stuk en daarna weten we meer."

Hoopvolle Verstappen maakt tussenstop in Veghel

Een herhaling van de historische overwinning in Barcelona vorig jaar zit er voorlopig niet in volgens de jongste grandprixwinnaar ooit. "Je weet het nooit, maar normaal gesproken niet. We moeten geen stapje zetten, maar een stap."

Tot slot nog even terug naar de lokale krant uit Veghel. Want Verstappen - een internationale ster - gaf iedereen de kans om een vraag te stellen. Toen de lokale journalist het woord nam en zijn werkgever daarbij noemde, reageerde Verstappen gevat: "Oh, u bent van de Veghel Times?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl