Leopold van Asten en Zidane
NOS SportAangepast

Van Asten vijfde na eerste dag WB-finale

Springruiter Leopold van Asten is de wereldbekerfinale in het Amerikaanse Omaha goed begonnen. Hij werd vijfde in de snelheids- en wendbaarheidsproef, het eerste van drie onderdelen. Van Asten ging op Zidane rond in 60,71 seconden. De Amerikaan McLain Ward was met 59,27 het snelst.

Maikel van der Vleuten tikte er met Verdi een balk af, kreeg daardoor vier seconden straftijd erbij en werd zeventiende in 65,97. "Het liep direct vanaf het begin. Ik had een goed gevoel en mijn paard sprong goed. Hij is de laatste wedstrijden in goede vorm en dat geeft vertrouwen", zei Van Asten.

Van Brabanthallen naar Omaha

Van Asten zette eerdere deze maand de Brabanthallen in Den Bosch op zijn kop met het winnen van Indoor Brabant. Voor de 40-jarige ruiter uit Venray ging daarmee een jongensdroom in vervulling.

Edward Gal met Voice

Het tweede onderdeel van de WB-finale voor springruiters staat vrijdag op de rol en zondag volgt het slotstuk in Omaha.

Vierde plaats voor Gal

Edward Gal eindigde bij de wereldbekerfinale voor dressuurruiters als vierde in de grand prix. De zege ging naar Isabelle Werth. Zaterdag volgt de seizoensfinale, de kür op muziek. Gal kreeg voor zijn optreden met Voice een waardering van 74,486 procent. Madeleine Witte-Vrees zette met Cennin de zesde score neer: 73,900 procent.

Werth was met Weihegold weer een klasse apart. De combinatie toonde prachtige appuyementen en oogde gecontroleerd en lichtvoetig. De 47-jarige Duitse, die dit jaar tien van de elf wedstrijden won, was met een score van 82,271 procent veruit de beste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl