Een artist's impression van de nieuwe Kuip, gezien vanaf de Maas
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Leo Beenhakker bekritiseert plannen nieuwe Kuip

Oud-Feyenoordcoach Leo Beenhakker ziet de plannen voor het nieuwe stadion voor zijn club niet zitten. Hij trok gisteren tijdens een debat over de Nieuwe Kuip fel van leer: als buurtbewoner constateert hij nu al dat de wijk en het stadion geregeld onbereikbaar zijn.

"Als een wedstrijd afgelopen is, is de hele wijk anderhalf uur geblokkeerd. En dan heb ik het alleen nog maar over het kleine parkeerterreintje bij ons. De voorzieningen om te parkeren zijn er helemaal niet," zei Beenhakker.

"Ik vind het zo onlogisch. Aan de andere kant van De Kuip ligt Varkenoord. Daar ligt een aantal velden van twee of drie amateurclubs die ter ziele zijn. En voor de rest staat er geen huis. Dus daar ligt een gigantische ruimte. Als je dan een nieuwe start wil maken, doe het dan op een logische locatie."

Het nieuwe stadion van Feyenoord naast en boven de Maas moet de blikvanger in de gebiedsontwikkeling rond het huidige stadion worden. De plannen voor Feyenoord City werden in november gepresenteerd.

Het stadion biedt plaats aan 63.000 toeschouwers. Behalve voor voetbal kan het stadion ook voor andere evenementen worden gebruikt. Het is een ontwerp van architectenbureau OMA van Rem Koolhaas en gaat 365 miljoen euro kosten.

RTV Rijnmond schrijft dat Beenhakker niet de enige was die kritiek leverde; het ging er soms fel aan toe bij de bespreking van Feyenoord City.

2015: Beenhakker kijkt naar het heden en verleden van Feyenoord

Advertentie via Ster.nl