Michael Flynn
NOS Nieuws

Flynn wil praten over Russen in ruil voor immuniteit

De voormalige nationale veiligheidsadviseur van president Trump, Michael Flynn, is bereid om te praten met inlichtingencommissies over mogelijk contact tussen Trumps campagneteam en Rusland. Hij wil in ruil daarvoor wel immuniteit, zegt zijn advocaat.

"Generaal Flynn heeft een verhaal om te vertellen, en hij wil het graag vertellen als de omstandigheden het toelaten", zegt advocaat Robert Kelner.

Kelner zegt dat zonder immuniteit niemand vragen zou beantwoorden tijdens hoorzittingen van de inlichtingencommissies van het Congres. Enkele leden van het Congres hebben al gezegd dat ze vinden dat Flynn vervolgd moet worden.

Flynn werd in januari aangesteld als topadviseur van president Trump, maar moest een maand later alweer het veld ruimen vanwege een fataal telefoontje. In december, dus voor hij nationaal veiligheidsadviseur werd, belde Flynn met de Russische ambassadeur.

Flynn zei aanvankelijk dat hij in het gesprek alleen nieuwjaarswensen had overgebracht, maar later bleek uit geluidsopnames dat er veel meer was besproken. De twee hadden het onder meer over de Amerikaanse sancties tegen Rusland.

Omdat het gesprek plaatsvond voordat Flynn in functie was, is wat hij deed strafbaar. Het is namelijk verboden voor burgers om diplomatiek contact te hebben met ambassadeurs. De positie van Flynn was onhoudbaar geworden en hij moest opstappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl