NOS SportAangepast

Federer overleeft matchpoints, Kyrgios wint na thriller

Ondanks hevig verzet van Tomás Berdych heeft Roger Federer zijn zegereeks in de Verenigde Staten voortgezet: 6-2, 3-6, 7-6 (6). Na zijn eindzege bijna twee weken geleden bij het masterstoernooi van Indian Wells staat de 35-jarige Zwitser nu in de halve finales in Miami.

Federer overleeft wedstrijdpunten tegen Berdych

Federer versloeg Berdych tijdens de Australian Open nog moeiteloos, maar van een oorwassing was dit keer geen sprake. De Zwitser was in de openingsset completer dan de Tsjech, die onvoldoende rendement uit zijn sterke opslag wist te halen.

Berdychs service rendeerde daarna wel. De 31-jarige Tsjech kwam langszij, stond in de derde set met 5-2 achter, maar sleepte toch een tiebreak eruit. Daarin kreeg hij zelfs twee matchpoints op 6-4, maar het was Federer die het laatste woord had.

Nick Kyrgios toont zijn tevredenheid in het duel met Alexander Zverev

Federer stuit nu op Nick Kyrgios, die generatiegenoot Alexander Zverev klopte na een thriller: 6-4, 6-7(9), 6-3. Kyrgios (21 jaar) en Zverev (19) stonden in Indian Wells voor het eerst tegenover elkaar en toen won de Australiër.

De Duitser overleefde drie wedstrijdpunten in de tiebreak en sloeg toe dankzij een mislukt hoogstandje van Kyrgios. Maar de onberekenbare Australiër herpakte zich.

Kyrgios sloeg zich met ijzersterk tennis naar 5-3, maar zag Zverev weer tegenstribbelen met een aantal fraaie punten. De verwoestende opslag van de Australiër was uiteindelijk doorslaggevend.

Kyrgios zorgt voor spektakel met ballen door de benen

De andere halve finale gaat tussen Rafael Nadal en de Italiaan Fabio Fognini.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl