Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen en Van Barneveld verpletteren tegenstanders

Michael van Gerwen blijft koploper in de Premier League Darts. De Brabander was in de negende speelronde veel te sterk voor Dave Chisnall. Van Gerwen verpletterde de Engelsman, die pas bij een 5-0 achterstand zijn enige leg won.

Raymond van Barneveld won met ruime cijfers van James Wade: 7-2. Door die overwinning consolideert Van Barneveld zijn derde plaats.

In de eerste drie legs kwam 'Barney' al op een finish, terwijl Wade nog boven de 200 punten stond. Ook daarna bleef de Nederlander de overhand houden. Wade won pas een leg bij een 5-0 voorsprong voor Van Barneveld.

Uitslagen 30 maart

Raymond van BarneveldJames Wade7-2
Phil TaylorJelle Klaasen7-5
Gary AndersonAdrian Lewis7-3
Michael van GerwenDave Chisnall7-1
Peter WrightKim Huybrechts7-0 *
* Reglementaire zege

De Premier League gaat nu verder met de beste acht darters, die nog een keer tegen elkaar gaan uitkomen. Jelle Klaasen zit daar niet meer bij. Klaasen was al uitgeschakeld en kon in zijn laatste duel ook niet voor een verrassing zorgen tegen Phil Taylor.

Klaasen maakte het Taylor nog wel lastig, maar de Engelsman trok met 7-5 aan het langste eind. Het duel tussen Peter Wright en Kim Huybrechts werd niet gespeeld, omdat de Belg had afgezegd wegens privé-omstandigheden. Net als Klaasen was Huybrechts al uitgeschakeld voor een vervolg in de Premier League.

Stand na speelronde 9

Michael van Gerwen14
Peter Wright (Sch)13
Raymond van Barneveld12
Gary Anderson (Sch)11
Phil Taylor (Eng)11
Adrian Lewis (Eng)9
James Wade (Eng)8
Dave Chisnall (Eng)6
Jelle Klaasen *3
Kim Huybrechts (Bel) *3
* Uitgeschakeld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl