Bauke Vaatstra
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS NieuwsAangepast

Vader Marianne Vaatstra wil gesprek met moordenaar dochter

Bauke Vaatstra wil in gesprek met Jasper S., de moordenaar van zijn dochter Marianne. Dat zegt hij in een documentaire van Omrop Fryslân.

"Ik wil weten wat er gebeurd is, dat moet hij mij vertellen. Ik wil hem in de ogen kijken", zegt Vaatstra. Hij zal Jasper S. nooit kunnen vergeven, zegt hij. "Hier is geen herstel mogelijk."

De zaak Vaatstra

Marianne Vaatstra werd in 1999 verkracht en vermoord bij Veenklooster. Jarenlang bleef onduidelijk wie er verantwoordelijk was voor de dood van de vrouw.

Pas in 2012 werd Jasper S. opgepakt na een groot dna-onderzoek in de regio. Het onderzoek was een ultieme poging om de moordzaak op te lossen.

In 2013 werd Jasper S. veroordeeld tot 18 jaar cel. Hij heeft bekend dat hij Marianne Vaatstra heeft verkracht en vermoord. Nog altijd is veel onduidelijk over die bewuste nacht. S. verklaarde tijdens de zitting dat hij zich veel dingen niet meer kan herinneren.

Documentaire

De documentaire van Omrop Fryslân gaat over 'herstelrecht', een stroming in het strafrecht waarbij niet de dader centraal staat, maar het slachtoffer. Het idee is dat het bij elkaar brengen van slachtoffer en dader helend kan werken voor beiden.

Naast Vaatstra komen ook slachtoffers en nabestaanden van andere misdrijven aan het woord.

Advertentie via Ster.nl