De plek waar de wegwerker werd doodgereden
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Taakstraf voor doodrijden wegwerker bij Woerden

Een vrachtwagenchauffeur die in oktober 2014 een wegwerker bij Woerden doodreed, krijgt van de rechtbank in Utrecht een taakstraf van 240 uur. RTV Utrecht schrijft dat hij ook zes maanden niet achter het stuur mag zitten.

De 36-jarige bestuurder uit Lelystad negeerde die nacht meerdere signalen op de A12 en reed bij Woerden in op een wegafzetting. De wegwerker raakte bekneld tussen een aanhangwagen met een waarschuwingspijl erop en een andere auto van Rijkswaterstaat. De man overleed ter plekke. Een andere wegwerker raakte ernstig gewond.

Uit onderzoek blijkt dat de vrachtwagen helemaal niet geremd heeft. Volgens de advocaat van de chauffeur wijst dat erop dat de man mogelijk even is 'weggeraakt' achter het stuur. De rechtbank oordeelt echter dat er te weinig bewijs is dat de man vermoeid was en in slaap was gevallen.

Volgens de rechter valt het zware ongeluk de vrachtwagenchauffeur aan te rekenen en is de maximale taakstraf van 240 uur gerechtvaardigd. Ook krijgt hij een rijontzegging van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hoe de chauffeur 40 tot 90 seconden lang alle signalen op de afgesloten rijbaan heeft kunnen missen, blijft onduidelijk.

Advertentie via Ster.nl