NOS WielrennenAangepast

Val kan Kittel niet weerhouden van sprintzege

Marcel Kittel heeft de voorlaatste rit in de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam geschreven. Op zo'n vijftien kilometer voor de finish lag de Duitse sprinter nog op het asfalt, maar met behulp van zijn ploeggenoten was hij ruim op tijd terug om te sprinten.

Kittel valt, maar wint toch in Driedaagse De Panne

Na 111 kilometer versloeg Kittel vervolgens de Noor Alexander Kristoff en de Italiaan Sacha Modolo op de streep. Vorig jaar schreef de renner van Quick-Step deze etappe ook op zijn naam.

Philippe Gilbert finishte in het peloton en blijft leider in het algemeen klassement. De Belgisch kampioen heeft 50 seconden voorsprong op de Oostenrijker Matthias Brändle.

De renners zijn nog niet klaar voor vandaag. Vanmiddag wordt de Belgische rittenkoers afgesloten met een tijdrit over 14,2 kilometer. Brändle is wel een specialist op de tijdrit; in 2014 had hij het werelduurrecord in handen.

Pim Ligthart is op de zesde plaats (op 1.15 seconden) de beste Nederlander in het klassement. Vorig jaar won de inmiddels gestopte Lieuwe Westra de Driedaagse De Panne-Koksijde.

Nederlanders

Negen man trokken in de donderdagochtendetappe al snel ten aanval. De sprintersploegen gaven hun zegen niet aan de vluchtgroep, waarin onder anderen Rob Ruijgh (Tarteletto), André Looij en Elmar Reinders (Roompot) zaten.

Een kwartet met Reinders spartelde het langste tegen, maar capituleerde met nog 2,3 kilometer te gaan. Raymond Kreder was uiteindelijk de beste Nederlander: hij sprintte naar de 11e plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl