Werkzaamheden Schipholtunnel
NOS NieuwsAangepast

Ook vandaag nog hinder bij Schipholtunnel

Ook vandaag ondervindt het verkeer op de A4 van Amsterdam naar Den Haag hinder van de werkzaamheden aan de Schipholtunnel. Monteurs zijn nog druk bezig met het vervangen van kabels die afgelopen maandag schade opliepen door een brand. Slechts twee van de zes rijstroken zijn open voor het verkeer.

Drie dagen geleden woedde er brand in de kabelgoot, die zich bevindt in het plafond van het vluchtkanaal in de tunnel. Als gevolg daarvan vielen verlichting, signalering en cameratoezicht uit.

Het herstel duurt lang, doordat de werkzaamheden complex zijn, aldus Rijkswaterstaat. Er moeten zeventig tot negentig leidingen worden vervangen, en er kunnen maar weinig monteurs tegelijk werken in de kleine ruimte waar de kabels door lopen.

Werkzaamheden door Rijkswaterstaat in de Schipholtunnel

Met name in de spits zal het verkeer forse hinder ondervinden van de gedeeltelijke wegafsluiting. Automobilisten krijgen daarom het advies om voor alternatieve routes te kiezen.

Rijkswaterstaat kan niet zeggen wanneer alle rijbanen worden vrijgegeven. Eerst moeten testen uitwijzen dat alle installaties in de tunnel weer goed functioneren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl