Fabio Fognini in actie tegen Kei Nishikori
NOS Sport

Fognini klopt niet fitte Nishikori in Miami

Fabio Fognini is voor de tweede keer in zijn loopbaan doorgedrongen tot de laatste vier van een masterstoernooi. De Italiaan klopte Kei Nishikori: 6-4, 6-2.

De als tweede geplaatste Japanner was verre van fit. Hij had onder meer last van zijn pols en sjokte over de baan. Toch kwam Nishikori in de eerste set van 2-5 terug tot 4-5, maar vervolgens leverde hij weer zijn opslag in.

De grillige Fognini, die in 2013 op het masterstoernooi van Monaco ook de halve finales haalde, had af en toe moeite om van het zwakke spel van Nishikori te profiteren. De Japanner strooide echter met missers, waardoor de zege van de Italiaan nooit in gevaar kwam.

Johanna Konta bedankt het publiek na het bereiken van de halve finales

Konta naar halve finales

Johanna Konta staat voor het eerst in de halve finales van het toernooi in Miami. De nummer elf van de wereld won met 3-6, 7-6 (7), 6-2 van Simona Halep (vijfde op de wereldranglijst).

Halep kent mede door een knieblessure tot nu toe een belabberd seizoen. In Miami won ze echter voor het eerst in 2017 twee wedstrijden op rij, overleefde ze in de vorige ronde tegen Samantha Stosur een matchpoint, maar liet ze de winst liggen tegen Konta.

De wisselvallige Halep verzuimde op 5-4 in de tweede set de wedstrijd uit te serveren en verspeelde in de matige tiebreak een 5-3 voorsprong. In set drie verloor ze vanaf 2-1 vijf games op rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl