Neymar

Brazilië zeker van WK na zege op Paraguay

Brazilië heeft zich als eerste land geplaatst voor het WK voetbal van 2018 in Rusland. Na de 3-0 zege op Paraguay is de voorsprong van de koploper in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep groot genoeg voor één van de vier rechtstreekse tickets.

In het stadion van Corinthians had Paraguay nooit echt een kans. Liverpool-speler Philippe Coutinho opende de score in de 34ste minuut en vlak na rust had Neymar, nadat hij onderuit was gehaald in het zestienmetergebied, uit een strafschop de marge al kunnen verdubbelen, maar de aanvaller zag zijn inzet gekeerd worden.

Tien minuten later maakte Neymar zijn misser goed met een fraaie solo: 2-0. Marcelo zette in de slotfase de eindstand op het bord. Het was de achtste kwalificatiezege op rij voor Brazilië.

Minimaal vierde

Brazilië staat met vier speelronden te gaan elf punten voor op nummer vijf Argentinië. Dat verschil is door Argentinië nog wel te overbruggen, maar gezien de onderlinge duels van de eerste vijf landen kan Brazilië niet meer door meer dan drie landen ingehaald worden.

Achter de Goddelijke Kanaries wordt het voor Colombia (24), Uruguay (23), Chili (23), Argentinië (22) en Ecuador (20) nog een spannende ontknoping. Uruguay verloor verrassend bij Peru (2-1) en Argentinië verloor eerder op de dag, zonder zijn geschorste sterspeler Lionel Messi, bij Bolivia (2-0).