Ook met Grim op de bank verliest Oranje

Het Nederlands elftal heeft in het oefenduel met Italië de wrange smaak van de dramatische avond in Sofia niet weg kunnen spelen. Fred Grim zag zijn ploeg in Amsterdam met 2-1 verliezen.

Oranje verliest thuis van Italië

De debuterende interim-bondscoach wijzigde de ploeg van zijn voorganger Danny Blind op vier plaatsen. Zo nam Wesley Hoedt in de verdediging de plek in van de tegen Bulgarije zo ongelukkig debuterende Matthijs de Ligt.

Maar ook dat was geen succes. Bij de 1-1 kopte de verdediger de bal in de voeten van de trefzekere Éder en bij de 1-2 verloor hij Leonardo Bonucci uit het oog, die prompt van dichtbij scoorde.

Twee Italianen

Nederland was in de tiende minuut nog wel op voorsprong gekomen. Na een aardige aanval schoot Quincy Promes de bal via twee Italianen in het doel. Allessio Romagnoli kreeg de goal achter zijn naam.

Het Nederlands elftal voor het duel met Italië

De treffer was een van de schaarse hoogtepunten in de eerste helft. Bruno Martins Indi kopte uit een hoekschop nog wel op de lat, maar verder liet het fletse Oranje teleurstellend weinig zien.

Memphis Depay was de uitzondering op de regel. De buitenspeler van Olympique Lyon was in de spits geposteerd, maar mocht naar hartenlust zwerven. Dat deed hij ook en meer dan eens stierven zijn bevliegingen in schoonheid. Maar als hij met de bal aan de haal ging, gebeurde er tenminste wat.

Italië liet ondertussen niet het achterste van zijn tong zien, al hadden beide ploegen in de slotfase nog kunnen scoren. Invaller Wesley Sneijder was twee keer dicht bij de 2-2, maar een gelijkspel was Oranje niet gegund.