Clarance Seedorf wordt gehuldigd door Michael van Praag voor de oefenwedstrijd tegen Italië
NOS VoetbalAangepast

Seedorf krijgt eindelijk staande ovatie en wordt bondsridder

Clarence Seedorf heeft in Amsterdam voorafgaand aan de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Italië afscheid genomen van Oranje. In 2008 speelde hij zijn 87ste en laatste interland.

Seedorf werd op het veld toegesproken door bondsvoorzitter Michael van Praag. Het publiek ontving hem met een groot applaus. Dat is weleens anders geweest, gezien de haat-liefdeverhouding van de middenvelder met Oranje.

"Ik heb je bij Ajax in 1992 zien debuteren en twee jaar later bij Oranje", sprak Van Praag. "Je hebt onder meer vier keer de Champions League gewonnen en negenhonderd wedstrijden gespeeld. Wat betreft gewonnen bekers en wedstrijden ben jij de meest succesvolle Nederlandse voetballer ooit."

Seedorf krijgt eindelijk staande ovatie en wordt bondsridder

"En je bent ook nog heel sociaal betrokken. Je hebt een stadion in Suriname laten bouwen en je bent een ambassadeur voor kinderen. Daarom krijg je niet alleen een zilveren schaal met alle 87 interlands die je hebt gespeeld. We willen je ook bondsridder maken.''

En toen kreeg Seedorf de microfoon. "Ik wil de KNVB bedanken en ook mijn ouders voor alle steun die ze me hebben gegeven. Ook de trainers die in me geloofden of dat niet deden. Zij hebben mij ook als mens gemaakt."

"Nederland heeft het trouwste legioen van de wereld. Ik hoop dat jullie supporters in Oranje blijven geloven. Het WK in Rusland gaan we nog redden.''

Van Gaal en Capello

Als eregasten voor zijn afscheid had Seedorf zijn voormalig trainers Louis van Gaal en Fabio Capello uitgenodigd.

Fabio Capello en Louis van Gaal op de tribune

Capello was in een gesprek met NOS Langs de Lijn lovend over Seedorf. "Hij was heel belangrijk voor me als speler. Ik heb 'm van Sampdoria naar Real Madrid gehaald en daar wonnen we de titel. Een jaar later was ik al weg, maar toen wonnen ze ook nog de Champions League."

"Hij is een van de grootste spelers uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal", aldus de Italiaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl