Aleksey Miranchuk heeft gescoord tegen België
NOS VoetbalAangepast

Nieuwe domper Rode Duivels, blamage Wit-Rusland

Drie dagen na het eerste puntenverlies in de WK-kwalificatiereeks heeft België weer niet kunnen overtuigen. De Rode Duivels gaven in het Olympisch Stadion in Sotsji in de extra tijd een oefenzege op Rusland uit handen: 3-3.

Rusland, de gastheer van het komende WK, nam snel de leiding: al in de derde minuut kwam de bal voor de voeten van Viktor Vasin, die binnentikte.

Twee goals Benteke

België was in het vervolg van de eerste helft echter heer en meester. Christian Benteke maakte het verschil: hij lokte een strafschop uit (benut door Kevin Mirallas) en kopte zelf twee keer raak.

Spelers van België vieren feest in Rusland

Na rust namen de Rode Duivels wat gas terug en daar maakte Rusland gretig gebruik van. Een een-tweetje tussen Aleksei Mirantsjoek en Aleksandr Boetsjarov zorgde voor 3-2 en in de extra tijd maakte Boetsjarov nog 3-3.

België speelde afgelopen zaterdag in het WK-kwalificatieduel met Griekenland ook al gelijk: 1-1.

Blamage groepsgenoot Oranje

Wit-Rusland, een van de tegenstanders van Nederland in de WK-kwalificatie, ging in een oefenwedstrijd tegen Macedonië hard onderuit. De nummer vijf van groep A verloor in Skopje met 3-0. Goran Pandev (twee keer) en Stefan Spirovski scoorden.

Nederland staat in poule A op de vierde plek, met vijf punten meer dan Wit-Rusland. Oranje won vorig jaar oktober met 4-1 van het land. In oktober van dit jaar is de return in Wit-Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl