Arno Havenga en Yasemin Smit

Waterpolosters in wachtkamer na winst op Rusland

De Nederlandse waterpolosters hebben hun laatste groepswedstrijd in de World League gewonnen. Oranje klopte in Roeza Rusland na strafworpen met 11-10, maar deelname aan het finaletoernooi in juni in Shanghai is allerminst zeker.

Nederland moet groepswinnaar worden of bij de beste nummers twee horen om naar de Final Four te gaan. Dinsdag 18 april, na Rusland-Griekenland, is pas duidelijk of dat gelukt is.

Stand in de groep

PloegPunten
1.Nederland4-7 (40-39)
2.Rusland3-4 (32-31)
3.Griekenland3-4 (22-24)

Nederland begon goed, maar verzilverde in het eerste kwart slechts twee van de vele kansen. Na een minder tweede kwart stond Oranje bij rust met 5-3 achter. De ploeg van coach Arno Havenga overrompelde Rusland na rust en liep uit naar een 5-7 voorsprong.

Na weer een mindere periode leidde Rusland vlak voor tijd met 10-8, maar Lieke Klaassen en Dagmar Genee sleepten er een penaltyserie uit. Daarin miste Oranje niet en keerde Debby Willemsz de vierde Russische inzet.