NOS Nieuws

Gelderse politiemedewerker aangehouden voor lekken aan verdachte

De politie heeft een medewerker van de eenheid Oost-Nederland aangehouden omdat hij mogelijk zijn ambtsgeheim heeft geschonden. De man van 26 zou informatie doorgespeeld hebben aan een van de verdachten in een onderzoek naar meerdere overvallen. Wat voor werk de verdachte bij de politie deed en of hij betrokken was bij het onderzoek naar de overvallen, wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen.

De recherche kwam de lekkende politiemedewerker op het spoor in een onderzoek naar een reeks gewelddadige overvallen op woningen en ijzerhandelaren in Zutphen, Raalte, Wierden en Warnsveld, tussen februari 2016 en 30 januari van dit jaar. Daarbij zijn meerdere mensen met een vuurwapen bedreigd en zeker twee gewonden gevallen. Voor de overvallen zitten drie Zutphense mannen van 21, 28 en 33 jaar oud vast.

De opgepakte politiemedewerker zou informatie uit de politiesystemen hebben doorgespeeld aan een van de verdachten. Of dat van invloed is geweest op het onderzoek, kan de politie nog niet zeggen. De man wordt nog gehoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl