Andy Murray
NOS SportAangepast

Blessure houdt Andy Murray uit Davis Cup-ploeg

Andy Murray moet het uitduel met Frankrijk in de kwartfinales van de Davis Cup aan zich voorbij laten gaan. De Britse nummer één van de wereld heeft nog altijd te veel last van een elleboogblessure die hem al enkele weken parten speelt en hem ook deelname aan het masterstoernooi in Miami kostte.

"Een zware aderlating natuurlijk", constateerde captain Leon Smith, die het vorige maand in de eerste ronde tegen Canada ook al zonder Murray moest doen.

Groot-Brittannië, de Davis Cup-winnaar van 2015, won die wedstrijd met 3-2, waarbij de vijfde partij een bizarre ontknoping kreeg. De Canadees Denis Shapovalov werd gediskwalificeerd nadat hij uit frustratie een bal hard weg had geslagen en daarbij de arbiter vol in het gezicht raakte.

Geen Tsonga en Gasquet

Ook Frankrijk verschijnt volgende week niet op volle oorlogssterkte op de baan in Rouen. Jo-Wilfried Tsonga heeft volgens teamcaptain Yannick Noah nog te weinig gespeeld sinds de geboorte van zijn eerste kind en Richard Gasquet is nog niet voldoende hersteld van een blindedarmoperatie.

De inzetbaarheid van Gaël Monfils, die kampt met knie-, achillespees- en teenklachten, is nog onzeker.

Nadal ontbreekt bij Spanje

Rafael Nadal is niet opgenomen in de selectie van Spanje dat het in het kwartfinaleweekeinde opneemt tegen Servië. Een reden is niet opgegeven. Ook Roberto Bautista Agut, de Spaanse nummer twee, ontbreekt in het keurkorps van captain Conchita Martinez.

Zowel Nadal als Bautista is op dit moment van de partij bij het masterstoernooi in Miami. Beide Spanjaarden zijn daar inmiddels doorgedrongen tot de vierde ronde.

Bij tegenstander Servië treedt Novak Djokovic vooralsnog wel in het strijdperk. De nummer twee van de wereldranglijst werd in Indiana Wells al in de achtste finales uitgeschakeld door Nick Kyrgios en zegde vervolgens met - ook al - een elleboogkwetsuur af voor Miami.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl